We wtorek 8 kwietnia w hali sportowej naszej szkoły odbył się Finał Mistrzostw Województwa Wielkopolskiego w Piłce Ręcznej Dziewcząt kat. Dzieci (rocznik 2012 i młodsze).
2 kwietnia 48 uczniów klas IV-VI wzięło udział w kolejnej edycji Szkolnego Konkursu Ortograficznego. Konkurs miał charakter otwarty i angażował chętnych uczniów wykazujących się bardzo dobrą i dobrą znajomością zasad ortografii.
Ortograficzne potyczki zostały przeprowadzone w trzech kategoriach wiekowych:
I - uczniowie klas 4, II - uczniowie klas 5, III - uczniowie klas 6.
Głównym celem konkursu było kształtowanie postawy zaangażowania w pielęgnowanie zasad poprawności ortograficznej. Konkurs polegał na pisemnym udzieleniu odpowiedzi na 26 pytań testowych. Do każdego pytania podane były 4 odpowiedzi od A do D. Wśród nich jedna, dwie lub trzy mogły być prawidłowym rozwiązaniem. Za każdą poprawną odpowiedź uczeń otrzymywał 1 punkt, a za fałszywą (-1) punkt. Dodatkowo uczestnik miał możliwość wstrzymania się od odpowiedzi na wybrane pytania, nie uzyskując ani nie tracąc punktów.
Laureatami Szkolnego Konkursu Ortograficznego zostali:
Klasa IV
I miejsce – Nela Kubacka IVa, Alicja Pielach IVa
II miejsce – Lena Szajek IVa
III miejsce – Klara Ajchsztet IVc
Klasa V
I miejsce - Joanna Małofiej Vc
II miejsce - Miłosz Gaudyn Va
III miejsce - Maja Nawrocka Va
Klasa VI
I miejsce - Anna Nochowicz VIa, Katarzyna Pierzkała VIa
II miejsce - Artur Klepacz VIc
III miejsce - Michał Gołębiowski VIc
Zwycięzcy konkursu zostaną uhonorowani pamiątkowymi dyplomami oraz nagrodami książkowymi na koniec roku szkolnego. Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za chęć sprawdzenia swoich umiejętności ortograficznych, a laureatom gratulujemy sukcesu. Organizatorkami konkursu były polonistki - Jolanta Białachowska i Agnieszka Fifer
Wtorek 01.04.2025
Udko pieczone, ziemniaki, sos, surówka sezonowa,
sok tłoczony 100% jabłko-pomarańcza.
Potrawa zawiera alergeny : gluten.
Środa 02.04.2025
Gulasz z karkówki z kaszą bulgur, buraczki gotowane,
woda Żywiec Zdrój.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko.
Czwartek 03.04.2025
Pulpety w sosie pomidorowo-warzywnym z ryżem parabolicznym,
sok tłoczony 100% jabłko.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko, jaja.
Piątek 04.04.2025
Klopsiki z dorsza, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty,
sok tłoczony 100% jabłko-gruszka.
Potrawa zawiera alergeny : mleko, jaja, gluten, ryby.
Poniedziałek 14.04.2025
Zupa kapuśniak, racuszki z jabłkiem i bananem.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, jaja, mleko.
Wtorek 15.04.2025
Kotlet mielony z mięsa mieszanego, ziemniaki pure, surówka wiosenna,
sok tłoczony 100% jabłko.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko, jaja.
Środa 16.04.2025
Kurczak w sosie potrawkowym z ryżem i marchewką mini,
sok tłoczony 100% jabłko-rabarbar.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko.
Środa 23.04.2025
Kotlet szwajcar, ziemniaki pure, surówka z kapusty modrej,
sok tłoczony 100% jabłko.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko, jaja.
Czwartek 24.04.2025
Makaron kokardki z sosem szpinakowym,
sok Kubuś Water.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko.
Piątek 25.04.2025
Pulpeciki z dorsza w sosie koperkowym, ziemniaki, bukiet warzyw
gotowanych na parze, sok tłoczony 100% jabłko-gruszka.
Potrawa zawiera alergeny : mleko, jaja, gluten, ryby.
Poniedziałek 28.04.2025
Zupa z soczewicy czerwonej z mięsem,
naleśniki z dżemem truskawkowym.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, jaja, mleko.
Wtorek 29.04.2025
Kotlet maślany, ziemniaki pure, surówka bałkańska,
sok tłoczony 100% jabłko-pomarańcza.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko.
Środa 30.04.2025
Makaron penne z sosem carbonara,
sok Kubuś Water.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko.
Zastrzegamy zmiany.