fina mistrzostw wojewadztwa wielkopolskiego w pice rcznej dziewczt kat dzieci 2025 2 20250411 2086350261

We wtorek 8 kwietnia w hali sportowej naszej szkoły odbył się Finał Mistrzostw Województwa Wielkopolskiego w Piłce Ręcznej Dziewcząt kat. Dzieci (rocznik 2012 i młodsze).

Nasze dziewczęta dzielnie walczyły w meczu półfinałowym z drużyną ze szkoły z Dopiewa, ale niestety w końcowych sekundach spotkania rzut karny zdecydował o wygranej gości.
Natomiast w meczu o brązowy medal Mistrzostw Województwa Wielkopolskiego nasze dziewczęta pewnie wygrały ze szkołą z Poznania.
Klasyfikacja końcowa:
SP Dopiewo 
SP12 Gniezno 
SP Budzyń
4m SP46 Poznań
 
Skład zespołu:
Zofia Jaskulska, Katarzyna Pierzkała, Pola Lewandowska, Wiktoria Kramer, Julia Kwandrans, Palina Koushar, Lena Tomczyk, Patrycja Piotr, Julia Hołubowska, Celina Sell, Natalia Kruświcka, Natalia Żądło, Monika Kotarak, Aleksandra Hadaś, Wiktoria Binert oraz Gabriela Stefaniak.
 
Gratulujemy całej drużynie oraz opiekunom p. Annie i Jarosławowi Dajczak.
 
Bardzo dziękujemy Burmistrzowi P. Marcinowi Sokołowskiemu oraz Dyrektorowi Szkoły p. Dariuszowi Dudziak za dekorację zawodniczek podczas ceremonii zakończenia Finału Mistrzostw Województwa Wielkopolskiego
 
 

konkurs

2 kwietnia 48 uczniów klas IV-VI wzięło udział w kolejnej edycji Szkolnego Konkursu Ortograficznego. Konkurs miał charakter otwarty i angażował chętnych uczniów wykazujących się bardzo dobrą i dobrą znajomością zasad ortografii.
Ortograficzne potyczki zostały przeprowadzone w trzech kategoriach wiekowych:

I - uczniowie klas 4, II - uczniowie klas 5, III - uczniowie klas 6.

Głównym celem konkursu było kształtowanie postawy zaangażowania w pielęgnowanie zasad poprawności ortograficznej. Konkurs polegał na pisemnym udzieleniu odpowiedzi na 26 pytań testowych. Do każdego pytania podane były 4 odpowiedzi od A do D. Wśród nich jedna, dwie lub trzy mogły być prawidłowym rozwiązaniem. Za każdą poprawną odpowiedź uczeń otrzymywał 1 punkt, a za fałszywą (-1) punkt. Dodatkowo uczestnik miał możliwość wstrzymania się od odpowiedzi na wybrane pytania, nie uzyskując ani nie tracąc punktów.

Laureatami Szkolnego Konkursu Ortograficznego zostali:
Klasa IV
I miejsce – Nela Kubacka IVa, Alicja Pielach IVa
II miejsce – Lena Szajek IVa
III miejsce – Klara Ajchsztet IVc

Klasa V
I miejsce - Joanna Małofiej Vc
II miejsce - Miłosz Gaudyn Va
III miejsce - Maja Nawrocka Va

Klasa VI
I miejsce - Anna Nochowicz VIa, Katarzyna Pierzkała VIa
II miejsce - Artur Klepacz VIc
III miejsce - Michał Gołębiowski VIc

Zwycięzcy konkursu zostaną uhonorowani pamiątkowymi dyplomami oraz nagrodami książkowymi na koniec roku szkolnego. Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za chęć sprawdzenia swoich umiejętności ortograficznych, a laureatom gratulujemy sukcesu. Organizatorkami konkursu były polonistki - Jolanta Białachowska i Agnieszka Fifer

Wtorek  01.04.2025
Udko pieczone, ziemniaki, sos, surówka sezonowa,
sok tłoczony 100% jabłko-pomarańcza.
Potrawa zawiera alergeny : gluten.
 
Środa  02.04.2025
Gulasz z karkówki z kaszą bulgur, buraczki gotowane,
woda Żywiec Zdrój.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko.
 
Czwartek  03.04.2025
Pulpety w sosie pomidorowo-warzywnym z ryżem parabolicznym,
sok tłoczony 100% jabłko.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko, jaja.

Piątek  04.04.2025
Klopsiki z dorsza, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty,
sok tłoczony 100% jabłko-gruszka.
Potrawa zawiera alergeny : mleko, jaja, gluten, ryby.

Poniedziałek  14.04.2025
Zupa kapuśniak, racuszki z jabłkiem i bananem.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, jaja, mleko.

Wtorek  15.04.2025
Kotlet mielony z mięsa mieszanego, ziemniaki pure, surówka wiosenna,
sok tłoczony 100% jabłko.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko, jaja.

Środa  16.04.2025
Kurczak w sosie potrawkowym z ryżem i marchewką mini,
sok tłoczony 100% jabłko-rabarbar.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko.
 
Środa  23.04.2025
Kotlet szwajcar, ziemniaki pure, surówka z kapusty modrej,
sok tłoczony 100% jabłko.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko, jaja.
 
Czwartek  24.04.2025
Makaron kokardki z sosem szpinakowym,
sok Kubuś Water.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko.
 
Piątek  25.04.2025
Pulpeciki z dorsza w sosie koperkowym, ziemniaki, bukiet warzyw
gotowanych na parze, sok tłoczony 100% jabłko-gruszka.
Potrawa zawiera alergeny : mleko, jaja, gluten, ryby.

Poniedziałek  28.04.2025
Zupa z soczewicy czerwonej z mięsem,
naleśniki z dżemem truskawkowym.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, jaja, mleko.  

Wtorek  29.04.2025
Kotlet maślany, ziemniaki pure, surówka bałkańska,
sok tłoczony 100% jabłko-pomarańcza.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko.
 
Środa  30.04.2025
Makaron penne z sosem carbonara,
sok Kubuś Water.
Potrawa zawiera alergeny : gluten, mleko.

Zastrzegamy zmiany.